fbpx
cum se face hummus

Hummus

Încească această rețetă de hummus. Este delicoasă și se face ușor.
5 from 8 votes
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Hidratarea năutului 8 hours
Total Time 35 minutes
Fel de mâncare cină, gustări, mâncăruri de post, mic dejun, rețete pentru copii
bucatarie internațional, orientală
Servings 5
Calorii

Equipment

  • blender vertical

Ingredients
  

  • 250 g năut
  • 3 polonice apă în care a fiert năutul Eu am pus cam 3 polonice de apă.
  • zeama de la o lămâie mică
  • sare
  • boia de ardeiu dulce pentru decor
  • câteva boabe de năut fiert sau muguri de pin pentru decor

pentru pasta tahini

  • 50 ml ulei de măsline sau de care aveți
  • 100 gr susan

Instructions
 

  • Cu o seară înainte, se pune năutul la înmuiat într-un vas cu apă.
    Până a doua zi, năutul își va dubla volumul.
  • Când năutul este bine hidratat, îl punem la fiert într-un vas și adăugăm o lingurită de bicarbonat de sodiu.
  • Știm că năutul este bine fiert atunci când îl testăm pe o farfurie. Cu ajutorul unei furculițe încercăm să îl zdrobim. Dacă e sfărâmicios înseamnă că este gata. Năutul meu era bine fiert în 20 de minute.

Pasta tahini

  • Într-o tigaie antiaderentă punem susanul la copt. Când devine auriu, îl dăm la o parte.
  • Punem susanul într-un vas îngust și înalt, adăugăm uleiul și îl facem pastă cu ajutorul blenderului vertical. Cantitatea de ulei o vom ajusta funcție de cât de ușor obținem pasta.
    pasta tahini.jpg
  • Cand năutul este bine fiert, îl strecurăm dar păstrăm apa în care a fiert într-un vas, pentru că vom avea nevoie de ea la ajustarea consistenței hummusului.
  • Punem într-un vas năutul, 3 linguri de tahini, zeama de la o lamâie, 2 linguri de ulei de măsline, puțină sare, 3 polonice de apă în care a fiert năutul, și cu ajutorul unui blender vertical se pasează până când devine o pastă ușor de tartinat. Textura pastei se ajustează prin adaugarea la nevoie de extra apă în care a fiert năutul sau ulei de măsline (după cum se preferă).
    Pentru decor, se poate folosi boia de ardei dulce, muguri de pin, boabe de naut fiert, etc.
    indrediente hummus.jpg

Video

Abonează-te la canalul meu de Youtube și nu rata nici un video!

Notes

Dragilor, 
Hummus sau pate de năut
Dacă vă plac aperitivele sănătoase și gustoase, trebuie să încercați rețeta mea de hummus. Simplu de preparat și delicios de savurat.
Una dintre rețetele preferate de gustare în casa noastră. Hummus este o gustare sănătoasă și proteică, ușor de făcut. Este un pate vegetal excelent atât în perioada postului cât și oricând îl poftiți în restul timpului.
Descoperă rețeta sănătoasă și hrănitoare de hummus. O mâncare sănătosă, rapid de pregătit, plină de vitamine și nutrienți.
De la mic la mare, toată lumea savurează mereu rețeta mea simplă și delicioasă.
De asemenea, este o mâncare de post, excelentă și este potrivit și pentru copii.
Ar putea să îți placă și rețeta mea delicioasă de Pate de linte,
Poftă buna!
hummus.jpg
hummus
Abonează-te  la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video
________________________
 #rețetedepost #rețeteușoare #vegan #hummus
cuvant cheie cum-se-face-hummus, hummus, mancare-de-post, pate-de-năut, pate-de-post, pate-vegetal, reteta hummus, rețete-culinare, retete-de-post, rețete-ușoare
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close