
Pască cu brănză dulce Rețetă tradiționalăși video
Ingredients
Aluatul pentru două păști
- 400 g făină tip 650
- 12 g drojdie proaspătă
- 200 ml lapte cald
- 1 ou
- 90 g zahăr brun
- 50 ml ulei
- 1 un praf de sare
Umplutura de brânză pentru 2 păști
- 900 g brânză de vaci
- 150-200 g zahăr (gustați și ajustați cantitatea de zahăr după propria preferință)
- arome (eu folosesc extract de lămâie și extract de vanilie)
- 3 linguri făină
- 2 ouă
- 1 praf sare
Instructions
- Frământăm aluatul la mașina de frământat sau la mână.
- Lăsăm aluatul la dospit într-un loc cald pentru cel puțin o oră. Își va dubla volumul.
- Când aluatul este bine dospit, îl împărțim în două părți egale.
- Apoi îndindem fiecare bucată în formă sferică direct pe hârtia de copt.
- Între timp, preîncălzim cuptorul la 180℃ fără vențilație
- Apoi transferăm aluatul în tava. Eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 27 cm.
- Punem acum jumătate din cantitatea de umplutură.
- Tragem cu grijă marginile de aluat peste umplutura de brânză. Facem asta doar să ne asigurăm că nu va ieși umplutura peste aluat.
- Ungem cu ou pasca. Când terminam de asambat păștile, le coacem după cum urmează: 180 ℃ fără ventilație pentru 15 minute + 170 ℃ fără ventilație pentru încă 60- 65 minute. În timpul coacerii, dacă observați că se rumenește prea mult, acoperiți doar aluatul cu folie de aluminiu.
Umplutura de brânză
- Amestecăm brânza cu zahărul, aroma, cele 3 linguri de făină și două ouă.
Video
Notes
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
#Paște2023 #pascacubranza #pască #pascatraditionala #rețetadepasca #pastefericit Tried this recipe?Let us know how it was!