fbpx
Rating: 5.00
(3)

Pască cu brănză dulce Rețetă tradițională și video

Pasca cu branza dulce

Pască cu brănză dulce Rețetă tradiționalăși video

5 from 3 votes
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Dospirea aluatului 1 hour 10 minutes
Total Time 2 hours 45 minutes
Fel de mâncare desert, PRAJITURI
bucatarie Românească
Servings 11
Calorii

Ingredients
  

Aluatul pentru două păști

  • 400 g făină tip 650
  • 12 g drojdie proaspătă
  • 200 ml lapte cald
  • 1 ou
  • 90 g zahăr brun
  • 50 ml ulei
  • 1 un praf de sare

Umplutura de brânză pentru 2 păști

  • 900 g brânză de vaci
  • 150-200 g zahăr (gustați și ajustați cantitatea de zahăr după propria preferință)
  • arome (eu folosesc extract de lămâie și extract de vanilie)
  • 3 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 praf sare

Instructions
 

  • Frământăm aluatul la mașina de frământat sau la mână.
  • Lăsăm aluatul la dospit într-un loc cald pentru cel puțin o oră. Își va dubla volumul.
  • Când aluatul este bine dospit, îl împărțim în două părți egale.
  • Apoi îndindem fiecare bucată în formă sferică direct pe hârtia de copt.
  • Între timp, preîncălzim cuptorul la 180℃ fără vențilație
  • Apoi transferăm aluatul în tava. Eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 27 cm.
  • Punem acum jumătate din cantitatea de umplutură.
  • Tragem cu grijă marginile de aluat peste umplutura de brânză. Facem asta doar să ne asigurăm că nu va ieși umplutura peste aluat.
  • Ungem cu ou pasca. Când terminam de asambat păștile, le coacem după cum urmează: 180 ℃ fără ventilație pentru 15 minute + 170 ℃ fără ventilație pentru încă 60- 65 minute. În timpul coacerii, dacă observați că se rumenește prea mult, acoperiți doar aluatul cu folie de aluminiu.

Umplutura de brânză

  • Amestecăm brânza cu zahărul, aroma, cele 3 linguri de făină și două ouă.

Video

Notes

Dragilor,
Cu multă încântare vă prezint astăzi rețeta mea simplă de pască cu brânză dulce.
Din aceste cantități am obținut două păști.
De mult mă tot gandeam să fac o pască simplă, tradițională care să aibă gustul pe care mi-l amintesc eu din copilărie, dar care să nu conțină totuși prea mult aluat (că asta nu-mi prea plăcea în copilărie).
Pot să spun doar atât: a ieșit chiar mai bună decât mă așteptam.
Eu am folosit făină de tip 650. Tăvile pe care le-am utilizat sunt rotunde și au diametrul de 27 cm.
Începând cu minutul 40 de coacere, eu am fost nevoită să acopăr cu folie de aluminiu marginile de aluat. Dacă e nevoie să faceți asta, aveți grijă să nu vă frigeți. Nu acoperiți și brînză, ci doar aluatul.
Vă recomand să încercați această rețetă dacă și voi, la fel ca mine, preferați gustul autentic, tradițional.
Această pască cu brânză dulce este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Eu vă doresc sărbători liniștite și pace sufletească!
Ar putea să vă placă și rețeta mea de Pască cu aluat fraged
Vezi și rețeta de Salată boeuf
Abonează-te  la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video! 
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
#Paște2023 #pascacubranza #pască #pascatraditionala #rețetadepasca #pastefericit
cuvant cheie cum-se-face-pasca, pasca, pasca-cu-aluat, pasca-cu-aluat-de-cozonac, pasca-cu-branza, pasca-cu-branza-dulce, pasca-simpla, pasca-tomskitchen, pasca-traditionala
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close