
Chiftele de legume la cuptor
Această rețetă de chiftele de legume la cuptor este excelentă pentru copii dar nu numai.
Ingredients
- 3 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 cartof copt sau fiert în coajă
- 1 ou
- patrunjel
- 20 g parmezan opțional
- o lingură de pesmet
- câțiva stropi de ulei în tavă
- usturoi (1-2 caței) sau cât preferați
Instructions
- Pregătim ingredientele. Cartofii pot fi copți cu o seară înainte.
- Le dăm pe răzătoare așa: morcovul pe răzătoarea mică și îl scurgem bine de suc, cartoful copt/fiert și dovlecelul, pe răzătoarea mare. Dovlecelul se scurge de asemenea foarte bine.Usturoiul puteți să îl pisați cu un mojar. Puneți-l dacă va place și cât vă place.Pătrunjelul îl tocăm foarte mărunt.
- Amestecăm toate ingredientele până obținem un aluat modelabil. Preîncălzim cuptorul la 200 grade sus-jos
- Dăm formă chiftelelor și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și câțiva stropi de ulei.
- Punem tava cu chiftele în cuptorul preîncălzit. Timpul total de coacere este 20-23 de minute. După 15 sau 16 minute puteți să le întoarceți cu o paletă subțire de bucătărie, cu grijă că sunt moi în timpul coacerii.Scoateți tava din cuptor când le întoarceți și încercați să faceți asta în maxim 2 minute. Apoi puneți din nou tava în cuptor și prelungiți timpul de coacere cu 1-2 minute.
Notes
Tried this recipe?Let us know how it was!