
Cremă pentru prăjituri și torturi
O cremă lejeră, ușoară, fără coacere care se potrivește pentru foarte multe prăjituri dar și pentru torturi.
Equipment
- mixer
Ingredients
- 180 g ciocolată albă de menaj
- 400 g smântână minim 24 % grăsime potrivită pentru choux a la creme
Instructions
- Topim ciocolata pe baie de aburi, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

- Lăsăm ciocolata să se răcească
- Între timp, când ciocolata ajunge temperatura camerei, batem smântâna cu mixerul până când se întărește și devine o frișcă fermă.
- Când atât frișca cât și ciocolata sunt la temperatura camerei, adăugăm ciocolata peste frișcă și o încorporăm cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample de jos în sus, până când obținem o cremă omogenă.
Video
Notes
Aceasta, este o cremă care se potrivește de minune cu choux a la creme dar este o umplutură ideală și pentru tarte și torturi.
Este ușor de făcut și nu necesită coacere. Textura este extrem de fină și gustul este minunat.
Dacă alegem să o folosim pentru tort, putem să schimbăm proporțiile. De exemplu, la 180 grame ciocolată albă topită, putem pune 300 g frișcă bătută din smântână cu 35% grăsime.
Merită să o încercați.
Tried this recipe?Let us know how it was!

