fbpx
Rating: 5.00
(3)

Cremă pentru prăjituri și torturi

Cremă pentru prăjituri și torturi

O cremă lejeră, ușoară, fără coacere care se potrivește pentru foarte multe prăjituri dar și pentru torturi.
5 from 3 votes
Fel de mâncare desert, PRAJITURI
Servings 0
Calorii

Equipment

  • mixer

Ingredients
  

  • 180 g ciocolată albă de menaj
  • 400 g smântână minim 24 % grăsime potrivită pentru choux a la creme

Instructions
 

  • Topim ciocolata pe baie de aburi, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
    Cocolată albă
  • Lăsăm ciocolata să se răcească
  • Între timp, când ciocolata ajunge temperatura camerei, batem smântâna cu mixerul până când se întărește și devine o frișcă fermă.
  • Când atât frișca cât și ciocolata sunt la temperatura camerei, adăugăm ciocolata peste frișcă și o încorporăm cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample de jos în sus, până când obținem o cremă omogenă.

Video

Notes

Aceasta, este o cremă care se potrivește de minune cu choux a la creme dar este o umplutură ideală și pentru tarte și torturi.
Este ușor de făcut și nu necesită coacere. Textura este extrem de fină și gustul este minunat.
Dacă alegem să o folosim pentru tort, putem să schimbăm proporțiile. De exemplu, la 180 grame ciocolată albă topită, putem pune 300 g frișcă bătută din smântână cu 35% grăsime.
 
Merită să o încercați.
cuvant cheie cremă-ciocolata-alba, crema-ciocolata-si-frisca, crema-prajituri, crema-tort
Tried this recipe?Let us know how it was!

Join the Conversation

  1. Pingback: Choux a la creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close