
Pate de linte delicios cu nuci și semințe
Ingredients
- 170 g linte roșie Eu folosesc linte bio. Puteți să o găsiți chiar aici
- 1+ ½ ceapă mare
- 70 g miez de nucă
- 50 g susan
- 50 g semințe crude de dovleac
- sare și piper
Instructions
- Spălăm lintea în mai multe ape.
- Punem apă cu sare la fiert într-un vas. Fierbem lintea până când devine ușor de sfărâmițat.
- Între timp tăiem ceapa julien.
- Într-o tigaie antiaderentă punem câțiva stropi de ulei de măsline și gătim ceapa până când se înmoaie. Amestecăm constant.
- Când lintea este bine fiartă, o strecurăm de apă.
- Separat, într-o tigaie antiaderentă, punem miezul de nucă, semintele de dovleac și cele de susan să se coacă. Timp de 2-3 min, lăsați să se coacă toate semințele.
- Apoi punem toate ingredientele într-un vas și le mixăm cu un blender vertical.
- Prăjiți câteva felii de pâine și serviți acest pate delicios.
Video
Notes
Cu deosebită plăcere, vă prezint astăzi rețeta mea simplă de pate de linte delicios cu nuci și semințe. Este o rețetă de post/ vegetariană excelentă.
Acest pate delicios, are o aromă predominantă de nucă și are o incontestabilă valoare nutrivită și un conținut important de proteine vegetale și grăsimi sănătoase.
Rețeta mea de pate de linte roșie cu nuci și seminte este absolut delicioasă.
Tips and tricks
Pentru o textură excelentă este important să folosiți suficientă ceapă. Eu am pus 1+1/2 cepe mari.
Lintea roșie este de preferat pentru că aceasta are o textură optimă pentru pure/supă cremă, pate. Eu folosesc mereu linte bio. O puteți cumpăra de aici
Ceapa ușor caramelizată împreună cu nucile un pic coapte dau un gust excelent acestui pate delicios.
Dacă și ție îți plac nucile și lintea, te invit să încerci și tu rețeta mea super simplă și delicioasă de pate de linte roșie cu nuci și semințe.
#patedelinteroșie #patedelinte #rețetedepost #rețeteușoare #vegan
Nutrition
grasimi monosaturate: 0g
Tried this recipe?Let us know how it was!
Arata bine ! E super ingenioasa reteta. Sunt curioasa de aroma avand in vedere ca nucile prajite sunt un deliciu 😀
O sa incerc si eu !
Multumim de reteta !
Mulțumesc frumos, Diana!:) Chiar îți recomand să o încerci. Atât textura, cât și gustul sunt extrem de plăcute. Cu mult drag!