fbpx
Rating: 4.88
(8)

Ruladă de bezea cu fructe și mascarpone Rețetă și video

Ruladă de bezea cu mascarpone și fructe și Rețetă și video

4.88 from 8 votes
Prep Time 20 minutes
Cook Time 22 minutes
Total Time 41 minutes
Fel de mâncare desert, Dessert, PRAJITURI
bucatarie Australian, internațional
Servings 6
Calorii

Ingredients
  

Rulada de bezea

  • 5 albușuri de ou
  • 14 g amidon de porumb
  • 190 g zahăr pudră
  • zeama de la o lămâie mică

Crema

  • 500 g smântănă cu35 % grăsime
  • 200 g mascarpone
  • extract natural de vanilie(cât vă place)
  • 150 g zahăr tos
  • 200 g zmeură
  • 100 g afine

Instructions
 

  • Pregătim ingredientele
  • Batem albușurile spumă. La început le batem la viteză mică.
  • Apoi, când spuma este formată, adăugam progresiv amidonul de porumb
  • Continuăm să mixăm adăugând progresiv zahărul.
  • Apoi putem adăuga și zeama de lămâie și tot creștem viteza de mixare
  • Mixăm până când obținem o spumă fermă, care nu curge.
  • Între timp, preîncălzim cuptorul la 160℃ sus-jos fără ventilație
  • Într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, întindem această spumă de albușuri, cu ajutorul unei spatule.
  • Coacem apoi această bezea pentru 20-24 minute
  • Așa arăta după 23 de minute de coacere
  • Punem o hârtie de copt deasupra și apoi, peste această hartie de copt, o tavă mai mare și o întoarcem rapid. Apoi desprindem hârtia pe care s-a copt.
  • Cu ajutorul unei mănuși de protecție termică, vom rula cu grijă această foaie
  • Apoi lăsăm foaia de bezea să se răcească și ne ocupăm de cremă

Crema

  • Facem frișca din 500 g smântână pentru frișcă și 150 grame de zahăr.
  • Apoi adăugăm 200 grame mascarpone
  • Amestecăm totul cu o lingură

Asamblarea

  • Când foaia de bezea s-a răcit, o reîntindem cu grijă să nu se rupă.
  • Apoi adăugăm crema pe care o întindem pe toată suprafața. O parte din cremă o vom păstra pentru decor.
  • Punem și fructele. Păstrăm o parte din fructe pentru decor.
  • Apoi, rulăm din nou, cu ajutorul hârtiei de copt.
  • Transferăm acum rulada pe platoul pe care dorim să rămână
  • Apoi decorăm cu restul de cremă și restul de fructe.
  • O lăsăm la frigider pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte (de preferat).
  • Așa arăta o felie de ruladă a doua zi.

Video

Notes

Dragilor,
Sunt deosebit de încântată să vă prezint astăzi o prăjitură delicioasă: ruladă de bezea cu mascarpone și fructe sau ruladă Pavlova.
Din punctul meu de vedere, această ruladă este perfectă, o armonie de textură, gust și aspect.
Vă recomand cu căldură, să încercați și voi această rețetă delicioasă.
Acordați o atenție deosebită :
  1. Întoarceți foaia de bezea de pe o parte pe cealaltă. Faceți asta cu grijă mare.
  2. Folosiți o tavă dreptunghiulară 
  3. Nu tăiați rulada prea devreme. Este necesar să fie păstrată la frigidfer pentru 3-4 ore minim
  4. Rulați foaia de bezea când este fierbinte 
  5. Nu umpleți rulada, decât atunci când foaia de bezea rulată s-a răcit.
  6. Pentru frișcă, folosiți o smântână specială pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime.
De la mic la mare, toată lumea este mereu încântată de această ruladă de bezea delicioasă.
Așadar, vă recomand să încercați această rețetă  delicioasă!
Ar putea să vă placă și rețeta mea de Cheesecake
Vezi și rețeta de Chec cu cremă de vanilie
Abonează-te  la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video! 
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
#Ruladă #de #bezea #cu #mascarpone #și #fructe #rulada #pavlova  @tomskitchen.ro
 
cuvant cheie rulada-de-bezea, rulada-pavlova
Tried this recipe?Let us know how it was!

Join the Conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close