
Ruladă de bezea cu mascarpone și fructe și Rețetă și video
Ingredients
Rulada de bezea
- 5 albușuri de ou
- 14 g amidon de porumb
- 190 g zahăr pudră
- zeama de la o lămâie mică
Crema
- 500 g smântănă cu35 % grăsime
- 200 g mascarpone
- extract natural de vanilie(cât vă place)
- 150 g zahăr tos
- 200 g zmeură
- 100 g afine
Instructions
- Pregătim ingredientele

- Batem albușurile spumă. La început le batem la viteză mică.

- Apoi, când spuma este formată, adăugam progresiv amidonul de porumb

- Continuăm să mixăm adăugând progresiv zahărul.
- Apoi putem adăuga și zeama de lămâie și tot creștem viteza de mixare

- Mixăm până când obținem o spumă fermă, care nu curge.

- Între timp, preîncălzim cuptorul la 160℃ sus-jos fără ventilație
- Într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, întindem această spumă de albușuri, cu ajutorul unei spatule.

- Coacem apoi această bezea pentru 20-24 minute
- Așa arăta după 23 de minute de coacere

- Punem o hârtie de copt deasupra și apoi, peste această hartie de copt, o tavă mai mare și o întoarcem rapid. Apoi desprindem hârtia pe care s-a copt.

- Cu ajutorul unei mănuși de protecție termică, vom rula cu grijă această foaie

- Apoi lăsăm foaia de bezea să se răcească și ne ocupăm de cremă

Crema
- Facem frișca din 500 g smântână pentru frișcă și 150 grame de zahăr.

- Apoi adăugăm 200 grame mascarpone

- Amestecăm totul cu o lingură

Asamblarea
- Când foaia de bezea s-a răcit, o reîntindem cu grijă să nu se rupă.

- Apoi adăugăm crema pe care o întindem pe toată suprafața. O parte din cremă o vom păstra pentru decor.

- Punem și fructele. Păstrăm o parte din fructe pentru decor.

- Apoi, rulăm din nou, cu ajutorul hârtiei de copt.

- Transferăm acum rulada pe platoul pe care dorim să rămână

- Apoi decorăm cu restul de cremă și restul de fructe.

- O lăsăm la frigider pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte (de preferat).
- Așa arăta o felie de ruladă a doua zi.

Video
Notes
Dragilor,
Sunt deosebit de încântată să vă prezint astăzi o prăjitură delicioasă: ruladă de bezea cu mascarpone și fructe sau ruladă Pavlova.
Din punctul meu de vedere, această ruladă este perfectă, o armonie de textură, gust și aspect.
Vă recomand cu căldură, să încercați și voi această rețetă delicioasă.
Acordați o atenție deosebită :
- Întoarceți foaia de bezea de pe o parte pe cealaltă. Faceți asta cu grijă mare.
- Folosiți o tavă dreptunghiulară
- Nu tăiați rulada prea devreme. Este necesar să fie păstrată la frigidfer pentru 3-4 ore minim
- Rulați foaia de bezea când este fierbinte
- Nu umpleți rulada, decât atunci când foaia de bezea rulată s-a răcit.
- Pentru frișcă, folosiți o smântână specială pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime.
Ar putea să vă placă și rețeta mea de Cheesecake
Vezi și rețeta de Chec cu cremă de vanilie
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
#Ruladă #de #bezea #cu #mascarpone #și #fructe #rulada #pavlova @tomskitchen.ro Tried this recipe?Let us know how it was!






















