fbpx
Rating: 5.00
(5)

Sos bolognese Ragu alla bolognese

img-sos-bolognese

Sos bolognese Ragu alla bolognese Rețetă video

5 from 5 votes
Prep Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
Fel de mâncare fel principal, prânz
bucatarie Italian
Servings 3
Calorii

Ingredients
  

Sosul bolognese

  • 500 g antricot de vițet tocat
  • 500 ml sos de roșii( să nu fie acru)
  • 2 cepe medii
  • 100 ml vin alb dacă este nevoie, mai putem adăuga încă 50 ml vin

Instructions
 

  • Într-o tigaie, punem o lingură de ulei de măsline la încins. Apoi adăugăm ceapa.
  • Gătim ceapa, până devine moale și translucidă. Nu rumenim.
  • Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm jumătate din cantitatea de vin.
  • Continuăm să amestecăm din când în când până se evaporă vinul.
  • Peste ceapa gătită adăugăm carnea tocată. Amestecăm totul.
  • Amestecăm din când în când. Lăsăm să se gătească întâi în sucul propriu iar apoi, când pare că s-a evaporat sucul propriu, adăugăm și restul de vin.
  • Amestecăm și lăsăm să se mai gătească până când vedem că s-a evaporat și vinul, verificăm să fie carnea aproape făcută. Se mai poate adăuga 50 ml vin, dacă este nevoie.
  • Apoi adăugăm sosul de roșii, condimentăm și lăsăm să fiarba și în sos 5-6 minute.

Video

Notes

Delicios și foarte ușor de făcut! Încearcă și tu rețeta mea simplă de sos bolognez(ragu alla bolognese). 
Sosul bolognese sau ragu alla bolognese sau mai simplu ragu, este un fel de mâncare celebru de origine, italiană. Are la bază carne de vită, sos de roșii și își are originea exactă în orașul Bolognia(de acolo și denumirea).
Rețeta mea de sos bolognese, este o rețetă simplă și ușor de făcut. Se potrivește perfect pentru tagliatelle cu sos bolognese dar și pentru lasagna alla bolognese și cu șiguranță mai poate fi potrivit și pentru alte preparate.
Tips 
Folosind o carne adecvată, te scutești de timpul îndelungat de gătire și obții rezultate spectaculoase, în timp semnificativt redus.
Poftă bună!
cuvant cheie ragu, ragu-alla-bolognese, reteta-simpla-ragu, sos-bolognese
Tried this recipe?Let us know how it was!

Join the Conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close