
Tarta cu gem de caise(crostata) Rețetă și video
Ingredients
- 400 g făină
- 4 gălbenușuri
- 120 g zahăr pudră
- 125 g unt
- 350 g gem de caise(sau de care preferați)
- sare
- extract natural de lămâie(sau ce aromă vă place)
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 3 linguri apă
Instructions
- Pregătim ingredientele

- Într-un bol încăpător punem făina și bicarbonatul de sodiu și le amestecăm
- Adăugăm gălbenușurile, zahărul, untul la temperatura camerei, un praf de sare, aroma și frământăm un aluat
- Adăugăm 3 linguri de apă și ne oprim din frământat când aluatul arată așa

- Apoi, preîncălzim cuptorul la 180 grade cu ventilație
- Împărțim aluatul în două( 3 sferturi de aluat vom păstra pentru foaia de tartă iar restul de un sfert pentru decor)

- Pe blatul de lucru tapetat cu făină, întindem foaia pentru tartă. Faceți asta cu grijă(aluatul este un pic sfărâmicios). Puteți să îl întindeți direct pe hârtia de copt, pe care o transferați apoi cu ușurință în tava de copt.

- Măsurați cu ajutorul tăvii, pentru a vă da seama cand este suficient de întinsă foaia.

- Apoi tranferați foaia de aluat în tavă și umpleți cu gemul de caise. Vedeți în video mai jos

- Acum, pe blatul de lucru, vom întinde o foaie din aluatul rămas. Cu ajutorul feliatorului de pizza sau a unui cuțit, vom tăia fâșii lungi de aluat pentru decor. Vedeți video mai jos

- Apoi, când terminăm de decorat, coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade cu ventilție pentru aproximativ 30 de minute. Ar trebui să fie gata în intervalul 25-30 minute.

- Feliați tarta când se răcește. Nu o scoateți din tavă înainte să se răcească.

- Tava pe care am folosit-o este rotundă și are diametrul de 27 cm

Video
Notes
Dragilor, vă recomand să încercați rețeta mea simplă și delicioasă de crostata cu gem de caise sau tartă cu gem de caise. Este, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.
Această crostata(tartă) cu gem este un desert italian, care se poate face cu orice gem preferați.
Din punctul meu de vedere, gemul de caise se potrivește cel mai bine. Dar cu siguranță, cel mai bine se potrivește gemul care vă place mai mult.
Dacă veți folosi ca și mine, unt la temperatura camerei și zahăr pudră, nu va fi nevoie să țineți aluatul la frigider, ci veți putea să îl întindeți imediat după frământare.
În privința decorului, bordura tartei(marginea) este facultativă. Puteți face doar fâșiile care dau aspectul de tartă.
Vă recomand să vă uitați și la clipul video.
Ar putea să vă placă și rețeta de Tarta cu cremă brânză și gem de caise
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
#crostata #tarta #tartacugem #rețeteușoare #caise #cu #gem #tomskitchen
Tried this recipe?Let us know how it was!










