Separăm albușurile de gălbenușuri
Pregătim două căni de cafea și le lăsam să se răcească.
Într-un vas, batem gălbenușurile cu zahărul cu ajutorul unui mixer, până când obținem o cremă deschisă la culoare.
Adăugăm mascarpone și mixăm în continuare până când se omogenizează crema.
Într-un alt vas, batem albușurile spumă fermă cu ajutorul unui mixer.
Adăugăm spuma batută peste crema de gălbenușuri cu mascarpone și încorporăm manual, cu ajutorul unui spatule, cu mișcări ample de jos în sus. Facem asta până când obținem o cremă omogenă.
Ungem un platou în care vom monta tiramisu, cu un pic din crema obținută.
Începem să însiropăm piscoturile, unul câte unul, scufundându-le pentru câteva secunde în cafea.
Punem un strat de pișcoturi peste stratul de cremă
Apoi punem un strat generos de gremă deasupra.
Punem din nou un stat de piscoturi însiropate și iar crema, stratul final să fie cremă
Cu ajutorul unei site, presărăm un strat de cacaua
Îl dăm la frigider pentu câteva ore.