
Alivancă
Ingredients
- 600 gr branză de vaci bine scursă
- 110 gr mălai
- 50 gr faină albă (eu am pus făină tip 650)
- 1 linguriță praf de copt
- 110 gr zahăr
- 1 linguriță vanilie burbon
- 70 gr unt
- 70 gr smântână
- 4 ouă
- unt pentru uns tava
- smântână și zahăr pudră pentru servire (opțional)
Instructions
- Punem într-un vas untul la temperatura camerei.
- Adăugăm sarea, zahărul și vanilia burbon.
- Mixăm totul până obținem o cremă.
- Apoi, separăm gălbenușurile de albușuri.
- Adăugăm gălbenușurile peste amestecul de unt și zahăr. Vom mixa totul până când vom obține o cremă. Vezi în video mai jos cum trebuie să arate crema.
- Adăugăm acest amestec peste brânză și amestecăm energic. Apoi adăugăm smântâna și continuăm să amestecăm.
- Într-un vas, amestecăm mălaiul, făina și praful de copt.
- Adăugăm amestecul de făină peste cel de brânză.
- Apoi, batem albușurile spumă. Vom încorpora și această spumă cu mișcări ample, de jos în sus. Vom amesteca totul până când vom obține o compoziție omogenă.
- Preîncălzim cuptorul la 180℃ fără ventilație.
- Ungem tava cu unt. Eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 27 cm.
- Apoi punem compoziția în tavă și coacem pentru 45 – 55 minute. Aspectul trebuie să fie rumen. Vezi în video mai jos cum trebuie să arate.
- Așa arăta alivanca mea când era gata.
- Am pus imediat o farfurie mare deasupra și am răsturnat alivanca pe farfurie. Atenție! Purtați mănuși.
- Se servește caldă, cu smântână îndulcită deasupra.
- Pentru smântâna îndulcită, amestecați câteva linguri de smântână cu zahăr pudră vanilat. Dacă faceți asta din timp, lăsați acest amestec în frigider. Astfel se va îngroșa puțin.
Video
Notes



Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
#ALIVANCA #tomigateste Tried this recipe?Let us know how it was!