
Dulceață de căpșuni
Equipment
- o cratită / wok antiaderentă cu gura largă
- termometru alimentar (opțional) îl găsiți aici
Ingredients
- 2,5 kg căpșuni spălate și curățate de codițe
- 950 g zahăr
- zeama de la o lămâie
Instructions
- Pentru această dulceață am folosit căpșuni micuțe, coapte bine dar ferme. Am pus în wok căpșunile spălate și curățate de codițe .
- Am adăugat zahărul și zeama de lămâie.
- La început am folosit ochiul mediu, flacără medie iar când a început fierberea (în aproximativ 30 minute) am folosit ochiul mediu, flacăra mică.
- Atenție! Când începe fierberea, siropul se va umfla și ar fi de preferat să aibă loc unde să o facă. Este important ca din momentul începerii fierberii să reduceți flacăra.
- Vom amesteca din când în când pentru că asta favorizează evaporarea. Dar țineți minte: doar dacă folosiți un vas antiaderent puteți pleca de lângă vas. Altfel, va trebui să amestecați constant, să nu se prindă de fundul vasului.
- Eu folosesc un wok, antiaderent de 28 cm pentru toate gemurile și dulcețurile și nu am avut niciodată problema priderii / lipirii.
- În aproximativ 2,5 h din momentul începerii fierberii, dulceața mea avea 107° și atunci am oprit gătirea. Siropul era lichid dar legat , căpșunelele mici dar întregi, culoarea foarte frumoasă.
- Sterilizarea o puteți face: la cuptor 20 de minute la 120 grade (borcanele puse în cuptor și apoi pornită căldura) sau la mașina de spălat vase, la temperatură 70 ℃ sau mai mult. Eu le sterilizez mereu la mașina de spălat.
- Când dulceața este gata, cu ajutorului unui polonic, folosind mănuși de protecție termică, transferăm dulceața fierbinte în borcane. Umplem fiecare bocan cu vârf, punem capacul și întoarcem imediat borcanul cu capacul în jos. Facem așa cu toate borcanele. Le lăsăm cu capacul în jos până când se răcesc, apoi le puteți întoarce și depozita în camară.
Video
Notes
Dragilor,
Vă plac căpșunile? Nouă ne plac foarte mult așa că nu ratăm în nici un an sezonul.
Vă prezint astăzi dulceața mea de căpșuni 100% naturală și foarte ușor de făcut.
Pentru această dulceață este nevoie de doar 3 ingrediente: căpșuni, zahăr și zeamă de lămâie.
Pentru a obține dulceață, nu gem, este necesar să folosim căpșuni, bine coapte dar ferme.
De asemenea este foarte important să utilizăm un vas de gătit cu gura cât mai largă și dacă se poate să fie antiaderent.
Zeama de lămâie are efect antioxidant și contribuie la obținerea unei culori plăcute a dulceții.
Dacă aveți mașină de spălat vase, puteți steriliza la programul cu cea mai înaltă temperatură.
Dacă nu aveți o mașină de spălat vase atunci spalați și uscați borcanele, apoi le puneți într-o tavă întinsă de cuptor, capacele le punem lângă borcane. Puneți tava cu borcane și capace în cuptor. Apoi pornim cuptorul și setăm 120 grade și le lăsăm 20 de minute în cuptor.
Respecând toți pașii, veți obține o dulceață perfectă: delicioasă, plăcută ochiului, cu textură perfectă.
Eu folosesc acest termometru alimentar
Ar putea să vă placă și rețeta mea de Dulceță de vișine
Vezi și rețeta de Gem de caise simplu și delicios
#dulceață #de #căpșuni #100% #naturală #rețetă #și #video @tomskitchen.ro @Tomskitchen-channel
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Urmărește și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din blog.
Tried this recipe?Let us know how it was!