fbpx
Rating: 5.00
(5)

Dulceață de vișine Rețetă și video 100% natural

dulceață de vișine în borcane

Dulceață de vișine din vișine și zahăr absolut delicioasă Rețetă și video

5 from 5 votes
Prep Time 35 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 5 minutes
Fel de mâncare conserve, dulceată
bucatarie internațional, Românească
Servings 0
Calorii

Ingredients
  

  • 1.6 kg vișine fără sâmburi
  • 900 g zahăr
  • zeama de la o lămâie

Instructions
 

  • Spălați și curățați vișinele de codițe. Apoi scoateți sâmburii. Eu am folosit un aparat de scos sâmburii și mi-a ușurat considerabil munca. În 30 de minute, am reușit să scot sâmburii. Dacă nu aveți un asemenea aparat, puteți încerca scoaterea sâmburilor cu o scobitoare însă va dura mai mult.
  • Pe măsură ce scoateți sâmburii, puneți vișinele în vasul în care urmează să fie gătite. Eu am folosit wok-ul( se potrivește de minune pentru maxim 2,5 kg fructe)
  • Acoperiți vișinele curățate de sâmburi cu zahăr .
    preparare dulceață de vișine
  • Apoi am pus și restul de vișine deasupra și am adăugat zeama de la o lămâie.
  • Între timp, vișinele și zahărul au lăsat un sirop.
  • Am pus wok-ul pe foc .
  • 30 de minute a durat să înceapă fierberea.
    dulceată de vișine preparare
  • Apoi din momentul în care a început fierberea, a mai durat încă 60 minute să fie gata, timp în care, am dat spuma la o parte și am amestecat constant din când în când.
    dulceață de vișine
  • După 60 de minute de fierbere, ajunsese la temperatura de 106 grade aproximativ.
    dulceață de vișine
  • Se poate testa și picurând cu o lingură câteva picături pe o farfurie ținută în prealabil la congelator. Dacă picăturile nu curg, ci rămân ca un bob, atunci siropul e gata.
    test dulceață de vișine
  • Dacă nu aveți un termometru, puteț lua ca referință timpul mentionat. Practic, la 1,6 kg fruct, 900 g zahar, vas wok de 28 cm diametru, timpul de fierbere este 60 de minute. Plus cele 30 de minute înainte de fierbere.
  • Exact când a început fierberea am pregătit și borcanele. Eu fac o sterilizare neconvențională de 3 ani, care are succes. La mașina de spalat vase pun borcanele și capacele la program de o oră, temperatura apei 70 grade.
    Dacă nu aveți mașină de spălat vase, puteți steriliza și la cuptor. Se pun borcanele și capacele în cuptor, se setează apoi temperatura 150℃ și se lasă 15 minute aproximativ.
  • Apoi, când gemul, dulceața este gata și are aproximativ 100°, o pun în borcanele fierbinți, umplu cu vârf borcanele, apoi le întorc cu capacele în jos. Atenție, folosiți neaparat mănuși de protecție și aveți mare grijă să nu vă ardeți.
    dulceață de vișine în borcane

Video

Aici e rețeta video Abonează-te și tu la canalul meu de youtube!

Notes

dulceata de visine
Dulceață de vișine
Absolut delicioasă este această dulceață de vișine! O adevărată încântare.
Acum, bineînțes, gusturile diferă. Cred însă că dulceața de vișine este pe placul celor mai mulți. 
Am făcut această delicioasă dulceață pentru că nouă, ne place în mod special, motiv pentru care este și prima care se termină tot timpul.
Pentru această rețetă, am folosit vișine altoite, foarte bine coapte. Rezultatul este excepțional. Atât gustul cât și textura șunt ideale.
Cum am menționat și mai sus, după 60 de minute de fierbere a ajuns la temperatura de aproximativ 107 grade, moment în care am oprit gătirea.
Dacă nu aveți un termometru, luați ca referință următoarele: vas tip wok de 28 cm diametru, 1,6 kg vișine altoite, foarte bine coapte, fără sâmburi, 900 g zahăr și zeama de la o lămâie. Cu aceste date, dulceața este gata în 60 de minute de fierbere plus 30 de minute până se ajunge la fierbere.
Dacă și ție îți place dulceața de vișine, iți recomand cu căldură să încerci rețeta mea simplă și ușor de făcut!
Este cu adevărat delicioasă și se potrivește de minune cu: clătite, papanași, cu tartă, pe pâine, cu înghețată, etc.
Ar putea să te intereseze și rețeta mea simplă și ușoară de gem de căpșuni chiar aici
cuvant cheie dulceață-de-vișine, dulceata-de-visine-reteta-simpla
Tried this recipe?Let us know how it was!

Join the Conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close