
Dulceață de vișine din vișine și zahăr absolut delicioasă Rețetă și video
Ingredients
- 1.6 kg vișine fără sâmburi
- 900 g zahăr
- zeama de la o lămâie
Instructions
- Spălați și curățați vișinele de codițe. Apoi scoateți sâmburii. Eu am folosit un aparat de scos sâmburii și mi-a ușurat considerabil munca. În 30 de minute, am reușit să scot sâmburii. Dacă nu aveți un asemenea aparat, puteți încerca scoaterea sâmburilor cu o scobitoare însă va dura mai mult.
- Pe măsură ce scoateți sâmburii, puneți vișinele în vasul în care urmează să fie gătite. Eu am folosit wok-ul( se potrivește de minune pentru maxim 2,5 kg fructe)
- Acoperiți vișinele curățate de sâmburi cu zahăr .

- Apoi am pus și restul de vișine deasupra și am adăugat zeama de la o lămâie.

- Între timp, vișinele și zahărul au lăsat un sirop.
- Am pus wok-ul pe foc .
- 30 de minute a durat să înceapă fierberea.

- Apoi din momentul în care a început fierberea, a mai durat încă 60 minute să fie gata, timp în care, am dat spuma la o parte și am amestecat constant din când în când.

- După 60 de minute de fierbere, ajunsese la temperatura de 106 grade aproximativ.

- Se poate testa și picurând cu o lingură câteva picături pe o farfurie ținută în prealabil la congelator. Dacă picăturile nu curg, ci rămân ca un bob, atunci siropul e gata.

- Dacă nu aveți un termometru, puteț lua ca referință timpul mentionat. Practic, la 1,6 kg fruct, 900 g zahar, vas wok de 28 cm diametru, timpul de fierbere este 60 de minute. Plus cele 30 de minute înainte de fierbere.
- Exact când a început fierberea am pregătit și borcanele. Eu fac o sterilizare neconvențională de 3 ani, care are succes. La mașina de spalat vase pun borcanele și capacele la program de o oră, temperatura apei 70 grade.Dacă nu aveți mașină de spălat vase, puteți steriliza și la cuptor. Se pun borcanele și capacele în cuptor, se setează apoi temperatura 150℃ și se lasă 15 minute aproximativ.
- Apoi, când gemul, dulceața este gata și are aproximativ 100°, o pun în borcanele fierbinți, umplu cu vârf borcanele, apoi le întorc cu capacele în jos. Atenție, folosiți neaparat mănuși de protecție și aveți mare grijă să nu vă ardeți.

Video
Aici e rețeta video
Abonează-te și tu la canalul meu de youtube!
Notes

Tried this recipe?Let us know how it was!







