
Gem de caise aromat gata în 60 de minute Rețetă și video
Ingredients
- 2,2 kg caise
- 900 g zahăr
- zeama de la o lămâie opțional
Instructions
- Spălați și curățați caisele de imperfecțiuni. Pentru a obține un gem de culoare ideală, este important ca fructele să fie foarte bine curățate de orice imperfecțiuni. Tăiați-le și puneți-le în vasul în care urmează să faceți gemul.

- Adăugați zahărul peste caise și porniți flacăra/ plita. Eu am gătit la plită pe gaz, ochiul mediu, flacăra medie-mare.

- În 15 minute a început fierberea. Din acest moment, amestecați constant din când în când. Țineți cont că se va umfla în timpul fierberii și trebuie să fiți în preajmă să amestecați. Oricum, cu flacăra de intensitate medie-mare și amestecând constant, veți obține gemul într-un timp considerabil mai scurt.

- Din momentul în care a început fierberea, au mai durat încă 35 de minute până când a fost gata. Deși am uitat să pun zeamă de lămâie, culoarea este perfectă, la fel și textura.

Video
Aici e rețeta video. Abonează-te și tu la canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Notes
Dacă îți plac caisele, îți recomand cu căldură să încerci rețeta mea ușor de făcut de gem de caise aromat!
Absolut delicios este acest gem de caise. Atât culoarea, textura, cât și gustul sunt perfecte. Este gemul care se potrivește pentru cele mai multe întrebuințări. Este perfect cu pâine și unt, dar totdată este un topping ideal pentru prăjituri. Chiar și cu înghețata se potrivește foarte bine. Nu mai spun ce bine merge cu pancakes sau clătite.:) Cornurile cu gem de caise sunt absolut delicioase.
Este gemul pe care îl fac în cea mai mare cantitate și care se termină primul.
Cu siguranță nu are sezon. Este potrivit în orice anotimp pentru a fi servit.
Sterilizarea este deosebit de importantă așa că alegeți voi cum să o faceți:
- la cuptor 20 de minute la 120 grade( borcanele puse în cuptor și apoi pornită căldura).
- la mașina de spălat vase, program scurt, temperatură 70 de grade au mai mult.
- caisele să fie bine coapte dar nu prea moi
- curățarea caiselor de orice imperfecțiuni este foarte importantă pentru a obține o culoare ideală
- folosiți un vas cu gura cât mai largă. (Eu am folosit un wok cu diamentrul de 28 cm)
- când gemul este gata( 103-105 grade) îl punem imediat în borcanele proaspăt sterilizate, punem capacul și le întoarcem rapid cu capacul în jos. Vor rămâne așa până când se vor răci.
Tried this recipe?Let us know how it was!







Testat, absolut delicios! Consistenta perfecta, usor si rapid de facut!
Ce mult mă bucur că ți-a plăcut!