
Ingredients
- 2 kg roșii foarte bine coapte, decojite
- câțiva ardei copți
- o mână de frunze de busuioc
- 4 căței de usturoi
- sare și piper
- ulei de măsline
- 2 lingurițe zahăr
Instructions
- Pregătim ingredientele.

- Punem într-un blender roșiile decojite. Dacă nu aveți un blender, puteți să tocați cât mai mărunt toate ingredientele cu ajutorul unui cuțit.

- Adăugăm ardeii copți, busuiocul, usturoiul și un pic de ulei de măsline.

- Pornim blenderul și mixăm până când de omogenizează sosul.
- Punem puțin ulei la încins într-un wok sau tigaie mai adâncă.

- Adăugăm sosul de roșii și îl asezonăm cu sare, piper și 2 lingurițe de zahăr.

- Din momentul în care a început fierberea, a durat aproximativ 15 minute până când a ajuns la consistența pe care am dorit-o.

- Apoi, când sosul era gata, am scos borcanele încă fierbinți de la sterilizat și cu ajutorul unei mănuși cu protecție termică, am pus cu grijă sosul în borcane.

- Am umplut borcanele și am adăugat un pic de ulei deasupra.

- Am pus rapid capacul și am întors imediat borcanul cu capacul în jos. Pentru că sosul aste foarte fierbine și pentru că și borcanele sunt fierbinți, veți auzi cum se sigilează capacul cand faceți întoarcerea. Găsiți o poziție de siguranță, sa nu se răstoarne și lăsați-le așa până când se răcesc.

- Apoi le puteți întoarce și le puteți depozita unde doriți.

Video
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Notes
Dragilor,
Nu vă pot descrie în cuvinte cât de plăcut miroase acest sos și cât este de gustos.
Însă pot să vă recomand cu căldură, să încercați rețeta mea delicioasă de sos de roșii cu busuioc și ardei.
Vă recomand să adaptați gustul după bunul plac. Mie, de exemplu îmi place în mod deosebit busuiocul. Voi poate preferați oregano sau altceva.
Din punctul meu de vedere acesta este un sos excelent pentru paste, fripturi, etc.
Pentru ca acest sos de roșii să iasă cât mai gustos, este important să selectăm cu atenție roșiile. Optați pentru un soi cât mai dulce și să fie foarte bine coapte astfel încât să poate fi decojite cu ușurință.
Dacă îl încălziți, poate fi servit inclusiv ca o supă de roșii excelentă.
Dacă doriți să conservați sosul de roșii pentru iarnă, nu uitați de importanța deosebită a sterilizării. Vedeți aici cum se face sterilizarea.
De la mic la mare, toată familia a savurat acest sos de roșii delicios.
Dacă v-a plăcut această rețetă, nu ezitați să vă abonați la canalul meu de youtube.
Sos de roșii cu ardei și busuioc– un adevărat deliciu! Pe cât de savuros, pe atât de ușor și rapid de făcut!
Este perfect atât pentru a fi servit imediat cât și pentru a fi conservat pentru iarnă.
#sos#de #roșii #simplu #pentru #conservare #rețetă #delicioasă #și #video #ardei #copți #rețeteușoare #easyrecipe #conserve #iarnă #roșii
Ar putea să vă placă și rețeta de Paste cu sos de roșii
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
Te-ar putea interesa și rețeta mea de Somon la tigaie cu sos de lămâie
Tried this recipe?Let us know how it was!










