fbpx
img_tocanita_de_cartofi

Tocăniță de carfofi simplă și delicioasă de post

5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Fel de mâncare cină, fel principal, mâncăruri de post, prânz, tocanita de cartofi
bucatarie Românească
Servings 4
Calorii

Ingredients
  

  • 7 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 2 linguri concentrat de roșii
  • sare și piper
  • 2 frunzulițe de dafin
  • apă
  • 2 cepe medii
  • extra apa sau sos de roșii(dacă doriți să mai adăugați suplimentar spre final).

Instructions
 

  • Pregătim ingredientele.
    Ingrediente tocăniță de cartofi
  • Am tocat mărunt o ceapă.
  • Am pus wok-ul la încins și am adăugat puțin ulei. Vezi în video mai jos.
  • Apoi, când s-a încins uleiul, am adăugat ceapa. Am redus focul la minim și am lăsat ceapa să se gătească (să nu se rumenească), amestecând din când în când.
  • Am tăiat morcovii în cuburi. La fel am procedat și cu ardeiul. Apoi le-am adăugat peste ceapă. Le-am mai gătit împreună pentru câteva minute, amestecând din când în cand.
  • Am pus într-o cratiță apă la fiert.
  • Am început să tai și cartofii. Apoi am adăgat și cartofii peste ceapă, morcovi și ardei.
  • Am turnat apoi apă fierbinte peste cartofi. Punem atâta apă cât să acopere la limită cartofii. Datorită faptului că am pus apa fierbinte, a început imediat fierberea.
  • Am adăugat 2 linguri de concentrat de roșii.
  • Am adăugat sare, piper și 2 frunzulițe mici de dafin.
  • Am pus capacul și am lăsat tocănița la gătit, la foc mediu, pentru 25 minute. Scăzuse prea mult și am mai adăugat un pic de sos de roșii. După 27 de minute de când am pus capacul, tocănița mea era gata. În funcție de cum o preferați: mai scăzută sau cu mai mult sos, mai puteți adăuga sau nu apă sau sos de roșii.

Video

Abonează-te la canalul meu de Youtube și nu rata nici un video!

Notes

Dragilor,
Vă prezint astăzi rețeta mea de Tocăniță de carfofi simplă și delicioasă de post.
Astăzi, pentru prima dată, copilul meu a mâncat tocăniță de cartofi (nu-i plac cartofii în general). 🙂
A ieșit perfectă. Gustul legumelor care au fost sotate înainte de a adăuga cartofii, își spune cuvântul. Capacul pus, care înăbușă toate aromele, de asemenea contribuie atât asupra gustului cât și asupra texturii și timpului de preparare.
Vă recomand să gătiți la wok, dacă nu o faceți deja. Totul se gătește mai rapid în wok, datorită suprafeței mare de evaporare.
Eu aș recomanda această mâncare simplă și delicioasă oricând, nu doar în timpul postului.
În timpul postului se poate servi cu turte simple si delicioase și cu murături de care vă plac.
Eu folosesc acest concent de roșii. Voi puteți să utilizați ce pastă de roșii vă place.
În funcție de cum preferați tocănița: mai scăzută sau mai lichidă, puteți să mai adăugați spre final extra apă și concentrat de roșii sau doar sos de roșii(cum vă place).
Vă recomand să încercați rețeta mea simplă și foarte gustoasă, care necesită ingrediente pe care este posibil să le aveți deja în casă.
Spor la gătit!
_________________________
Ar putea să îți placă și rețeta mea de Turte delicioase și pufoase la tigaie
Incercați și rețeta mea simplă de Ciorbă de cartofi cu cartofi și leuștean
Vezi și rețeta mea simplă de Falafel
_________________________
#tocanita-de-cartofi
cuvant cheie cum-se-face-tocanita-de-cartofi, mancare-de-post, mancare-rapida, mâncăruri-de-post, tocanita, tocanita-de-cartofi, tocanita-delicioasa, tocanita-simpla
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close