Tocăniță de carfofi simplă și delicioasă de post
Ingredients
- 7 cartofi medii
- 2 morcovi
- 1 ardei roșu
- 2 linguri concentrat de roșii
- sare și piper
- 2 frunzulițe de dafin
- apă
- 2 cepe medii
- extra apa sau sos de roșii(dacă doriți să mai adăugați suplimentar spre final).
Instructions
- Pregătim ingredientele.

- Am tocat mărunt o ceapă.
- Am pus wok-ul la încins și am adăugat puțin ulei. Vezi în video mai jos.
- Apoi, când s-a încins uleiul, am adăugat ceapa. Am redus focul la minim și am lăsat ceapa să se gătească (să nu se rumenească), amestecând din când în când.
- Am tăiat morcovii în cuburi. La fel am procedat și cu ardeiul. Apoi le-am adăugat peste ceapă. Le-am mai gătit împreună pentru câteva minute, amestecând din când în cand.
- Am pus într-o cratiță apă la fiert.
- Am început să tai și cartofii. Apoi am adăgat și cartofii peste ceapă, morcovi și ardei.
- Am turnat apoi apă fierbinte peste cartofi. Punem atâta apă cât să acopere la limită cartofii. Datorită faptului că am pus apa fierbinte, a început imediat fierberea.
- Am adăugat 2 linguri de concentrat de roșii.
- Am adăugat sare, piper și 2 frunzulițe mici de dafin.
- Am pus capacul și am lăsat tocănița la gătit, la foc mediu, pentru 25 minute. Scăzuse prea mult și am mai adăugat un pic de sos de roșii. După 27 de minute de când am pus capacul, tocănița mea era gata. În funcție de cum o preferați: mai scăzută sau cu mai mult sos, mai puteți adăuga sau nu apă sau sos de roșii.
Video
Abonează-te la canalul meu de Youtube și nu rata nici un video!
Notes
Tried this recipe?Let us know how it was!


