
Chec pufos și super delicios fără praf de copt
Ingredients
- 6 ouă mari
- 220 gr făină pentru prăjituri
- 200 gr zahăr brun
- aromă (eu am pus aromă de vanilie și aromă de lămâie)
- un praf de sare
- 250 g vișine fără sâmburi (congelate, din compot sau proaspete) (opțional)
- 130 ml ulei vegetal
Instructions
- Pregătim ingredientele.
- Separăm albușurile de gălbenușuri.
- Batem albușurile spumă cu un praf de sare.
- Adăugăm apoi și zahărul și continuăm să mixăm până când obținem o spumă fermă, care nu curge. Vezi în video mai jos cum trebuie să fie.
- Apoi, începem să adăugăm gălbenușurile treptat, unul câte unul. Mixăm la viteză foarte redusă (treapta 1 sau 2).
- Adăugăm acum și uleiul și continuăm să mixăm tot la viteză redusă.
- Apoi încorporăm și făina lingură cu lingură.
- Adăugam aroma care ne place. Eu am pus aromă de lâmâie și extract de vanilie.
- Așa arăta aluatul de chec când era gata. Vezi în video mai jos cum era textura.
- Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de chec.
- Punem aluatul de chec în tavă.
- Pregătim vișinele. Le presărăm cu puțină făină. Și începem să le adăugăm peste aluatul de chec.
- Preîncălzim cuptorul la 180 ℃ sus-jos și coacem checul pentru 45-55 minute. Faceți tesul cu scobitoarea începând cu minutul 45. De această dată, checul meu a fost gata în 55 minute. Nu pierdeți din vedere faptul că poate diferi timpul de coacere de la un cuptor la altul. De aceea vă îndemn să faceți testul scobitorii încă din minutul 45 de coacere.
- Când este gata, scoatem checul pe un suport termic și îl lăsăm în tavă pentru 15-20 minute. Apoi scoatem checul din tavă și îl punem pe un platou. Acum putem presăra zahăr pudră peste el, dacă ne place.
- Așa arăta checul feliat.
Video
Abonează-te la canalul meu de Youtube!
Notes
Dragilor,
Tried this recipe?Let us know how it was!