fbpx
Frigărui de pui la grătar

Frigărui de pui cu legume Rețetă & video

5 from 2 votes
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Fel de mâncare fel principal, prânz, rețete cină, rețete pentru copii
bucatarie grecească, internațional, Românească
Servings 4
Calorii

Equipment

Ingredients
  

  • 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
  • 1 zucchini/ dovlecel (dacă vă place)
  • ardei gras galben, roșu, verde (cât preferați)
  • 3 ceape albe
  • sare și piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei de măsline pentru stropit

Instructions
 

  • Pregătiți ingredientele.
  • Pregătim grătarul: cu lemne sau carbune. Noi preferam grătarul cu lemne. După ce am făcut focul, lăsăm să ardă lemnele până când obținem un jar suficient de puternic, dar care să nu fie nici prea tare, pentru că altfel se va rumeni carnea la suprafață dar la interior va rămane crudă. Dacă optați pentru grătar pe cărbuni, aveți grijă să se fi aprins toți cărbunii înainte de a pune carnea la gătit. Aveți de asemenea și opțiunea gătitului la tigaia grill. Eu, o folosesc deseori pentru aproape orice tip de grătar (cu excepția coastelor și micilor).
  • Tăiem pieptul de pui și legumele în cuburi mai mari. Vezi în video mai jos.
  • Condimentăm pieptul de pui cu sare, piper, boia și îl masăm cu un pic de ulei de măsline.
  • Apoi începem să ”montăm” frigăruile pe țepușele de frigărui. Eu le am pe acestea.
    Frigărui de pui cu legume
  • Nu uitați: este la libera alegere câte legume să puneți. Eu am pus proporțiile așa cum îmi place mie. Voi, puteți să proporționați cum vă place.
  • Punem frigăruile pe grătar și la aproximativ 10 min le întoarcem. Procedăm așa până când sunt bine făcute.
    Frigărui de pui la gătar

Video

Notes

Îți plac frigăruile? Dacă ai răspuns afirmativ, cred că ar merita să încerci și rețeta mea de frigărui la grătar de pui cu legume.
Tot ce pot să povestesc acum pe scurt, este că aceste frigărui de pui cu legume la grătar au ieșit pur și simplu perfecte: bine rumenite pe exterior și perfect gătite în interior (bine coapte dar moi).
Din punctul meu de vedere, aceste frigărui la grătar sunt perfecte pentru orice ocazie. 
La noi acasă, toată lumea le  preferă, astfel că nu există sezon cald fără grătare. 
Pentru cele mai bune rezultate:
  • Aveți grijă că la grătarul pe cărbuni să se fi aprins toți cărbunii înainte de a pune carnea la gătit.
  • După ce au fost condimentate și puse pe bețele de frigărui, le mai ținem la temperatura camerei aproximativ 30 minute.
  • Punem frigăruile pe grătar și în funcție de puterea jarului, le întoarcem la aproximativ 10 min. Procedăm la fel pe fiecare parte, până când sunt bine făcute.
De la mic la mare, toată lumea a fost încântată de aceste frigărui delicioase.
Noi am optat de această dată să le servim cu sos tsatsiki. Combinația aceasta de gusturi a fost pe placul tuturor. Este o asociere de gusturi cu adevărat armonioasă și deosebit de savuroasă. Vă recomnd cu căldură să încercați și voi!
Ar putea să vă placă și rețeta mea de muschi de porc la grărar.
Vezi și rețeta de somon la grătar.
Abonează-te  la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video! 
 
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
#frigarui #de #pui #la #gratar #cu #legume
cuvant cheie cele-mai-bune-frigarui, cum-se-fac-frigaruile, frigărui, frigărui-de-pui, frigarui-la-gratar, frigarui-tomskitchen, rețeta-frigarui, rețete-cu-pui, rețete-culinare, rețete-de-grătar, rețete-simple, rețete-ușoare, tomskitchen
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close