
Frigărui de pui cu legume Rețetă & video
Equipment
- Țepușe pentru frigărui Găsiți aici țepușele pe care le folosesc eu
Ingredients
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
- 1 zucchini/ dovlecel (dacă vă place)
- ardei gras galben, roșu, verde (cât preferați)
- 3 ceape albe
- sare și piper
- boia de ardei dulce
- ulei de măsline pentru stropit
Instructions
- Pregătiți ingredientele.

- Pregătim grătarul: cu lemne sau carbune. Noi preferam grătarul cu lemne. După ce am făcut focul, lăsăm să ardă lemnele până când obținem un jar suficient de puternic, dar care să nu fie nici prea tare, pentru că altfel se va rumeni carnea la suprafață dar la interior va rămane crudă. Dacă optați pentru grătar pe cărbuni, aveți grijă să se fi aprins toți cărbunii înainte de a pune carnea la gătit. Aveți de asemenea și opțiunea gătitului la tigaia grill. Eu, o folosesc deseori pentru aproape orice tip de grătar (cu excepția coastelor și micilor).
- Tăiem pieptul de pui și legumele în cuburi mai mari. Vezi în video mai jos.
- Condimentăm pieptul de pui cu sare, piper, boia și îl masăm cu un pic de ulei de măsline.
- Apoi începem să ”montăm” frigăruile pe țepușele de frigărui. Eu le am pe acestea.

- Nu uitați: este la libera alegere câte legume să puneți. Eu am pus proporțiile așa cum îmi place mie. Voi, puteți să proporționați cum vă place.
- Punem frigăruile pe grătar și la aproximativ 10 min le întoarcem. Procedăm așa până când sunt bine făcute.

Video
Notes
Îți plac frigăruile? Dacă ai răspuns afirmativ, cred că ar merita să încerci și rețeta mea de frigărui la grătar de pui cu legume.
Tot ce pot să povestesc acum pe scurt, este că aceste frigărui de pui cu legume la grătar au ieșit pur și simplu perfecte: bine rumenite pe exterior și perfect gătite în interior (bine coapte dar moi).
Din punctul meu de vedere, aceste frigărui la grătar sunt perfecte pentru orice ocazie.
La noi acasă, toată lumea le preferă, astfel că nu există sezon cald fără grătare.
Pentru cele mai bune rezultate:
- Aveți grijă că la grătarul pe cărbuni să se fi aprins toți cărbunii înainte de a pune carnea la gătit.
- După ce au fost condimentate și puse pe bețele de frigărui, le mai ținem la temperatura camerei aproximativ 30 minute.
- Punem frigăruile pe grătar și în funcție de puterea jarului, le întoarcem la aproximativ 10 min. Procedăm la fel pe fiecare parte, până când sunt bine făcute.
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
#frigarui #de #pui #la #gratar #cu #legume
Tried this recipe?Let us know how it was!







