fbpx
thumbnail friptură de curcan

Friptură de curcan la cuptor cu sos de ciuperci & video

5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes
Fel de mâncare cină, fel principal, prânz, rețete cină, rețete pentru copii
bucatarie internațional
Servings 4
Calorii

Ingredients
  

  • 1,2 kg piept de curcan tăiat felii
  • ulei de masline
  • 1/2 pahar apă
  • boia de ardei dulce
  • sare și piper
  • 50 ml vin alb

Instructions
 

  • Pregătim ingredientele.
  • Masăm feliile de carne cu ulei.
  • Apoi le asezonăm, cu sare, piper și boia, după gust.
  • Le acoperim cu folie și le punem în frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte (opțional).
  • Apoi, punem feliile de carne în tava unsă cu un pic de ulei.
  • Adăugăm jumatate de pahar cu apă, un pic de ulei, sare și piper peste carne.
  • Preîncălzim cuptorul la 160 ℃, funcția gătire intensivă, raftul 1 in cuptor. Dacă nu aveți funcția de gătire întensivă, puteți încerca cu funcția de ventilatie circulară.
  • Punem tava cu carne în cuptor, pe raftul 1 și setăm temporizatorul la 40 minute.
  • După 40 de minute, întoarcem feliile de carne. Acum adăugăm vinul. Prelungim temporizatorul cu încă 40 minute.
  • Așa arăta friptura când era gata.

Crema de ciuperci

  • Facem un sote de ciuperci din aproximativ 300 grame ciuperci. Vezi aici cum se fac ciupercile sote.
  • Punem într-un blender, ciupercile sote și 4 linguri de smântână, sare și piper și pornim blenderul.
  • Mixăm totul până când obținem o consistența extrem de fină și densitatea cât vă place. De excemplu, dacă doriți un sos mai curgător, puneți mai multă smântână.

Video

Abonează-te la canalul meu de Youtube și nu rata nici un video!

Notes

La mulți ani 2024!
Dragilor, aceasta este primul articol pe care îl scriu în acest an.
Vă propun de această dată o rețetă care cred că nu ar putea lăsa pe nimeni indiferent: friptură de curcan la cuptor cu sos de ciuperci.
Această friptură de curcan, este extrem de gustoasă, iar împreuna cu crema de ciupeci, este o adevărată armonie de textură și gust.
Vă recomand să încercați această friptură delicioasă și încântătoare, perfectă pentru orice eveniment.
De la mic la mare, toată lumea a fost încântată de această friptură de curcan delicioasă.
Dacă nu aveți funcția de gătire întensivă, puteți încerca cu funcția de ventilatie circulară.
Vă recomand cu căldură să încercați rețeta mea simplă și delicioasă friptură de curcan cu sos de ciuperci la cuptor.
Vedeți și rețeta video.
Ar putea să îți placă și rețeta mea de  Copănele de pui la tigaie
Ar putea să vă placă și rețeta mea de Sote de ciuperci la wok
Abonează-te  la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video! 
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
 
#friptură #de #curcan #cu #sos #de #ciuperci #la #cuptor #tomskitchen #rețeteușoare #rețeteinternaționale  #sosdeciuperci #ideiderețete  
cuvant cheie cum-se-face-friptura-la-cuptor, curcan-la-cuptor, friptură-de-curcan, friptură-de-curcan-cu-sos-de-ciuperci, friptură-de-pasăre-la-cuptor, friptură-la-cuptor, piept-de-curcan, piept-de-curcan-la-cuptor, rețete-cu-carne-de-curcan
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close