fbpx
Rating: 5.00
(1)

Plăcintă cu brânză cu aluat foietaj Rețetă și video

Plăcintă cu brânză cu aluat foietaj Rețetă și video

5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Fel de mâncare desert, Dessert, PRAJITURI
bucatarie internațional, Românească
Servings 8
Calorii

Ingredients
  

  • 1 pachet de aluat foietaj de 800 de grame
  • 390 g brânză de vaci bine scursă
  • 1 ou mediu/mare
  • 20 g griș
  • 80 g zahăr
  • coaja rasă de lămâie + aromă de vanilie
  • stafide

Instructions
 

  • Pregătim ingredientele.
  • Am pus cele două foi de aluat una peste alta și cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 24 cm, am decupat aluatul.
  • Am pus o foaie de aluat decupată în tava tapetată cu hârtie de copt și am înțepat-o din loc în loc cu furculița.
  • Am pregătit umplutura. Într-un bol, am pus brânza, oul, zahărul, un praf de sare, grișul, stafidele, aromele și am amestecat totul.
  • Apoi, am pus amestecul de bânză peste aluatul foietaj.
  • Am întins uniform umplutura de brânză.
  • Apoi am pus celalalt aluat, cu grija, peste amestecul de brânză. Apoi am feliat în 8 felii, cu ajutorul unui feliator de pizza.
  • Am pus plăcinta în cuptorul preîncălzit la 190 ℃ sus-jos, fără ventilație. Am copt-o după cum urmează: 45 de min la 190℃ sus jos și 15 minute la 180℃ jos. Vă recomand să aveți în vedere ca aspectul exterior să fie bine rumenit. Nu uitați să verificați cum arată fundul plăcintei. Începând cu minutul 50, puteți verifica asta, ridicând cu grija, cu o paletă subțire.
  • Așa arăta plăcinta mea când era gata.
  • Am scos plăcinta și am lăsat-o maxim 10 min iar apoi, am transferat-o cu grijă pe o farfurie.
  • Am lăsat plăcinta să se răcească complet și apoi am mâncat-o.
    placinta cu branza cu aluat foietaj

Video

Abonează-te la canalul meu de Youtube și nu rata nici un video!

Notes

Dragilor,
Oare se poate să nu placă cuiva plăcinta cu aluat foietaj? 🙂
Vai, ce repede s-a terminat! Într-adevăr, am răbdat să se răcească, dar imediat după aceea s-a terminat văzând cu ochii. :))
Dacă și vouă vă place foietajul în general, încercați rețeta mea super ușoară de plăcintă cu branză din aluat foietaj.
Eu am optat pentru aluat congelat de 800 de grame. Conține două foi de plăcintă. S-a dezghețat în apoximativ o oră la temperatura camerei.
După ce am decupat două cercuri de aluat de 24 de cm, am rămas cu 350 grame de aluat.  Cu restul de aluat am întins o foaie și am făcut melci cu nuca și cacao
Când timpul este foarte limitat, tot mai putem să ne bucărăm de mâncăruri făcute de noi acasă, de mirosul de ceva bun copt în cuptor.
Această rețetă delicioasă este ideală atunci când nu ai timp sau idei dar ai un aluat foietaj în congelator🙂
Mie îmi place în general foietajul, cu diverse umpluturi.
De la mic la mare, toată lumea a savurat placinta cu branză din aluat foietaj.
Ar putea să îți placă și rețeta mea de Melci cu nucă din aluat foietaj
Vezi și rețeta mea de turte simple la tigaie.
Abonează-te la canalul meu de youtube! @Tomskitchen-channel
Dă like Paginii de Facebook! https://www.facebook.com/tomskitchen.ro/
#plăcintă #cu #brânză #cu #aluat #foietaj
cuvant cheie cum-se-face-foietajul-cu-branza, foietaj-cu-branza, foietaj-cu-branza-dulce, placinta-cu-branza, placinta-cu-branza-aluat-foietaj, placinta-cu-branza-dulce, placinta-cu-foietaj, rețete-cu-foietaj, rețete-culinare, rețete-ușoare
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close