
Chiftele de dovlecei rețetă delicioasă și video
Ingredients
- 2 dovlecei medii
- 2 morcovi
- 2 ouă
- 3-4 linguri pesmet
- 4 linguri parmezan răzuit
- sare și piper
- 1 cățel de usturoi
- mărar după gust
- ulei pentru prăjit
- extra pesmet pentru formarea chiftelelor
Instructions
- Dăm dovleceii pe răzătoarea mare și apoi îi stoarcem bine.
- Apoi răzuim și morcovii dar pe răzătoarea mică. Apoi îi stoarcem și pe aceștia.
- Le punem pe toate într-un bol, adăugăm restul ingredientelor: ouăle, parmezanul, pesmetul, sarea, piperul și mărarul.
- Le amestecăm pe toate până când obținem un amestec omogen.
- Apoi, punem într-un castron extra pesmet pentru formarea chiftelelor.
- Vedeți în video mai jos cum am format chiftelele. Eu le-am dat o formă clasică de chiftele și le-am tăvălit prin pesmet.
- Am pus ulei la încins și apoi, când uleiul era bine încins, le-am prăjit pe ambele părți, până când s-au rumenit frumos.
Video
Abonează-te la canalul meu de Youtube și nu rata nici un video!
Notes
Descoperă rețeta mea delicioasă de chiftele de dovlecei sau chiftele de legume. O mâncare perfectă pentru zilele de vară dar nu numai.
Astăzi vă prezint cu deosebită încântare încă o rețetă absolut delicioasă din categoria: cu ce aveam prin frigider.
Nu făcusem încă aprovizionarea săptâmânală și aproape toate legumele erau terminate.
La propriu atât mai aveam : doi dovlecei și doi morcovi. Iar mărarul doar un pic mai era.
Până acum, am mai făcut chiftele de legume, dar doar la cuptor. De această dată însă, am încercat varianta prăjită și pot să spun că mi-au plăcut în mod deosebit.
Pentru că mie îmi place mărarul, pot spune că acesta dă un plus de savoare acestor chiftele de dovlecei absolut delicioase. Dacă nu îți place mărarul, nu-l pune. 😉
Textura acestor chiftele delicioase este crocantă pe exterior și moale în interior.
Ca de obicei, de la mic la mare, toată lumea a savurat aceste chifteluțe de dovlecei. În doi timpi și trei mișcări erau deja gata.
Știu că timpul este o problemă majoră pentru cei mai mulți și că este foarte atractiv să cumpărăm mâncăruri deja preparate însă chiar există alternativă pentru gătitul acasă: rețete simple și rapide sunt nenumărate. Nimic nu se compară cu o mâncare abia gătită: mirosul, textura, gustul.
Dragilor, închei acest articol cu același gând: cele mai bune mâncăruri sunt cele simple, din ingrediente pe care le ai deja în casă.
Vezi și rețeta mea de falafel sau chiftel de năut
Ar putea să îți placă și rețeta mea de crochete de cartofi cu brânză
Vezi și rețeta de Suppli sau crochete de risotto
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube. #chiftele #de #dovlecei
Tried this recipe?Let us know how it was!




Delicioase!
Mulțumesc tomi gătește!❤️
Cu plăcere!
Delicioase!
Mulțumesc tomi gătește!❤️
Cu mult drag!