
Gogoși super pufoase și delicioase Rețetă și video
Ingredients
- 500- 550 g făină tip 650
- 15 g drojdie proaspătă
- 100 g zahăr brun
- 55 g unt cu 82% grăsime
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- ulei pentru prăjit în baie de ulei
- aromă (eu am pus aromă de vanilie și aromă de lămâie).
- 1 praf de sare
Instructions
- Într-un bol sau în cuva mașinii de frământat punem toate ingredientele. Laptele trebuie să fie cald (nu fierbinte) iar untul să fie la temperatura camerei.
- Frământăm acest aluat care trebuie să arate așa. Este moale dar nelipicios. Îl lăsăm la dospit pentru o oră – o oră și 15 min.

- După ce a stat o oră la dospit, aluatul arăta așa. Volumul s-a dublat. Este un aluat foarte bine crescut, plin de bule de aer.

- Acum, cu ajutorul palmelor am aplatizat acest aluat în formă sferică. Vezi în video mai jos cum am făcut.

- Apoi, am încercat să obțin bucăți de aluat aproximativ egale. Faceți porționarea cum vă este mai ușor.

- Am format bile de aluat din fiecare. Vezi în video mai jos cum am făcut.

- Apoi, am aplatizat ușor, fiecare bilă.

- Am trecut prin făină gura unui pahar micuț.

- Apoi am format gogoșile.

- După ce am format toate gogoșile, le-am acoperit cu un prosop și le-am mai lăsat la dospit aproximativ 15 minute. Așa arătau după cele 15 min.

- Într-o tigaie de 28 cm , am pus ulei la încins (aproximativ jumătate de tigaie). Când uleiul era bine încins, am pus gogoșile la prăjit. Din momentul în care am adăugat gogoșile la prăjit, am redus flacăra la minim. Atenție, gogoșile se prăjesc rapid așa că verificați frecvent fiecare parte.

- Pe măsură ce au fost gata, le-am pus pe proasoape hârtie, iar când erau doar calde, am presărat zahăr pudră peste ele.

- Au ieșit perfect de pufoase și gustoase. 🙂

Video
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Notes
Dragilor,
Cu încântare vă prezint astăzi rețeta mea de Gogoși super pufoase și delicioase sau ciambelle.
Gogoașa este un desert din aluat, prăjit în ulei, popular în foarte multe țări. Gogoașa cu gaură la mijloc este printre cele mai populare. Ele pot fi umplute cu diverse creme, gemuri, ciocolată. Pot fi de asemnea glazurate dar nu în ultimul rând pot fi servite și simple, cu puțin zahăr pudră.
Nu este de mirare că celor mai multe persoane, le plac gogoșile.
Pot fi servite așa simple sau cu nutella, gem, magiun de prune, etc.
De la mic la mare, toată familia a savurat aceste gogoși minunate. Au fost foarte apreciate.
Dacă aveți norocul să rămână și pentru a doua zi, încălziți-le câteva minute la cuptor și vor fi ca abia făcute.
Dacă v-a plăcut această rețetă, nu ezitați să vă abonați la canalul meu de youtube.
Gogoși super pufoase și delicioase – un adevărat deliciu! Pe cât de savuroase, pe atât de simple!
Sunt perfecte atât ca gustare cât și pentru mic dejun.
#gogoși #super #pufoase #și #delicioase #rețetă #rețeteușoare #easyrecipe #ciambelle#
Ar putea să vă placă și rețeta de Colțunași cu brânză
Te-ar putea interesa și rețeta mea de Magiun de prune fără zahăr
Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube. Tried this recipe?Let us know how it was!















