Tabouleh sau Salată de pătrunjel Rețetă și video
Tabouleh sau salată de pătrunjel. Este o salată care ține de foame și are extrem de multe vitamine și foarte puține calorii.
Bucătăria orientală este multiculinară, cu o folosire diferențiată a mirodeniilor. Ceapa, usturoiul, prazul, orezul, fasolea, bobul și lintea sunt foarte apreciate pentru că se pot păstra mai mult timp la climă uscată. Carnea preferată este cea de pasăre, de oaie sau de berbec. Carnea de porc este consumată mai puțin. Fructele uscate (nuci, arahide, curmale, prune) sunt folosite în mâncăruri cu carne, în salate și prăjituri. Preparate specifice orientale, binecunoscute și la noi, sunt: pilaf, pastramă, kebab, halva, rahat, nuga. Se consumă multe citrice și mulți struguri. În zilele calde se bea multă apă și ceai cald concentrat. Cafeaua turcească, cunoscută în toată lumea, nu este atât de larg răspândită în Orientul Apropiat pe cât s-ar crede. În prezent, cel mai mic consum de cafea pe cap de locuitor este în Turcia și în Egipt.
Tabouleh sau salată de pătrunjel. Este o salată care ține de foame și are extrem de multe vitamine și foarte puține calorii.
Shakshuka(ouă poșate în sos ) este un fel de mâncare de origine orientală absolut delicios și ușor de făcut care se poate servi ca mic dejun dar și ca cină.
Kebab este un preparat culinar având originea în Orientul mijlociu. Încearcă și tu rețeta mea simplă de kebab la lipie delicios.
Hummus este o gustare savuroasă, o sursă de proteine vegetale și o mâncare de post excelentă. De post.
Falafel sunt chiftele de năut delicioase și crocante și reprezintă o mâncare de post extraordinar de vavuroasă și foarte ușor de facut.
Supa cremă de linte roșie este este o mâncare de post excelentă și este potrivită și pentru copii. Este perfectă atât pentru prânz cât și pentru cină.