fbpx
Magiun de prune fără zahăr

Magiun de prune fără zahăr Rețetă & video

5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 40 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Fel de mâncare conserve, gem, magiun
bucatarie internațional, Românească
Servings 3 borcane mici
Calorii

Ingredients
  

  • 1,8 kg prune fără sâmburi

Instructions
 

  • Pregătim prunele: le spălăm și le scoatem sâmburii.
  • Punem prunele într-un wok, pe ochiul mediu, flacăra medie.
  • În 10 minute, a început fierberea.
  • După 30 de minute avea textură de gem. Atunci, am răsturnat conținutiul într-un vas mai înalt și cu ajutorul blenderului vertical, am pasat prunele. Vezi în video, mai jos.
  • Apoi am răsturnat totul înapoi în wok. Faceți asta cu mare atenție.
    Magiun de prune fără zahăr
  • După ce am mutat totul înapoi în wok, în aproximativ 5 minute a început din nou fierberea. Doar că de data aceasta conținutul sare și există risc de pătare sau de ardere. Astfel, am acoperit parțial wokul cu un capac. Focul trebuie să fie cel mai mic. Vezi video mai jos.
    Magiun de prune fără zahăr
  • Am continuat să amestec din când în când, cu grijă.
  • În total, a mai durat 1 oră și 10 minute din momentul în care am răsturnat piureul de prune înapoi în wok.
  • Când este gata magiunul, se vede urma lingurii când amestecați. Are textura similară cu bulionul.
    Magiun de prune fără zahăr

Video

Abonează-te la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video!

Notes

Dragilor,
Cu mult drag vă prezint astăzi rețeta mea delicioasă, simplă și rapidă de magiun de prune fără zahăr.
Ce poate fi mai încântător decât să obții un preparat perfect de aromat, dulce cu o textură fină, dintr-un singur ingredient?
De când mă știu, iubesc magiunul de prune. E și primul dulce pe care i-l dădeam copilului meu când era mic și încă nu descoperise îndulcirea cu zahăr.
Pentru ca magiunul să fie dulce, este obligatoriu să selectăm prune adecvate. Eu am folosit prune de la țară, din acelea lunguiețe și extrem de bine coapte (sunt dulci și aromate).
Încă un aspect foarte important este vasul în care preparăm magiunul. Eu am folosit wok-ul (cu el fac toate dulcețurile, gemurile și mai nou și magiunul), care are fundul gros și este și cu strat antiaderent. Cu acest vas, nu mi s-a lipit deloc magiunul și nici pe departe nu l-am amestecat continuu. 🙂
Din momentul în care este transformat în pastă, va sări și este de preferat să îl acoperiți parțial cu un capac pentru siguranță
Cât de bine se potrivește magiunul de prune pe o felie de pâine cu unt!
Dacă doriți să îl pastrați pe termen lung, nu uitați de sterilizare. Vezi cum poți face sterilizarea aici.
Si cât de bune sunt cornurile cu magiun!
Nu mai spun ce deliciu sunt merele coapte cu magiun și nuci
De la mic la mare, toată familia a apreciat rețeta mea de magiun de prune fără zahăr.
Abonează-te  la Canalul meu de youtube pentru a nu rata nici un video! 
 
Vezi și pagina de Facebook , de unde afli toate noutățile din site și youtube.
 
#magiun #de#prunde #fără #zahăr #rețetă #video
cuvant cheie cum-se-face-magiunul, magiun, magiun-de-prune, magiun-de-prune-fără-zahăr, magiun-fară-zahăr, magiun-rețetă, magiun-tomskitchen
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Close
Întreg continutul www.tomigateste.ro, incluzând text și imagini aparțin autorului tomskitchen.ro Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorului. Toate drepturile sunt rezervate, în acord cu dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a propietății intelectuale. © Copyright 2025. All rights reserved.
Close